Laser toner

När man gör en utskrift med laser toner så fungerar det så att tonerpulvret, med hjälp av statisk elektricitet appliceras på pappret. Man skiljer mellan färglaserskrivare och de skrivare som endast kan göra svartvita utskrifter. Det finns många olika återförsäljare av laser toner. Det enklaste och billigaste sättet att handla laser toner är att göra det över Internet. Tack vare sajter såsom Kelkoo och Price Runner så kan du lätt jämföra pris på laser toner mellan olika återförsäljare på marknaden. Här kan du också läsa och skriva recensioner om de aktuella återförsäljarna av laser toner. Genom att läsa informationen på de sajter där laser toner saluförs, kan du också få en god uppfattning och leveranstid och andra köpevillkor. Läs också på om vilka rättigheter du har som kund. Om det står att läsa i Konsumentköplagen.

Köp billiga Bläckpatroner hos Inkclub – Upp till 75% billigare
Ink112 har Billiga Bläckpatroner, Köp online här !

En stor aktör på marknaden är inkClub. De utger sig för att vara Europas största inköpare av toner och bläck till skrivare. På inkClub kan du hitta laser toner till skrivare av bland annat märkena Canon, Lexmark, HP, Brother och Epson. När du handlar laser toner från inkClub så skickas beställningen hem till dig snabbt och du behöver inte betala någon extra kostnad för frakt. Istället så betalar du endast en expeditionsavgift på 49 kronor. En annan återförsäljare av laser toner på Internet är ink66. Här kan du hitta laser toner till alla stora märken. Förutom ett lågt pris, och att du endast betalar en expeditionsavgift, så bjuder ink66 dig på en rabattkupong på 54 kronor, när du handlar för första gången.

Prisvärda laser toner hittar du också hos Cheapink. Även här går leveransen snabbt och du betalar endast en expeditionsavgift. Vidare kan du hitta laser toner via bland annat Papperskungen, Lasertoner, Komplett och Eksitdata. Om du väljer att handla laser toner från en utländsk återförsäljare bör du vara lite extra försiktig. Försök, att i möjligaste mån kontrollera, så att företaget är seriöst. Var också noga med att kontrollera så att du köper rätt laser toner till din skrivare. Alla stora återförsäljare har dock tabeller på deras sajter, med vilka man kan avläsa vilka laser toner som passar till vilken skrivare.

Fördelen med laser toner jämfört med bläckstråle är att utskriften går mycket snabbare. I synnerhet kan laserskrivare vara att rekommendera då man är i behov av att skriva ut många sidor text. En nackdel är dock att en laserskrivare måste värmas upp en liten stund innan den kan börja arbeta. Om man har gamla laser toner i skrivaren så finns det en risk att dessa inte kan användas för att göra utskrifter med. Detta eftersom de kan vara kontaminerade av damm och pappersfiber. För att man ska kunna göra en utskrift med god kvalité krävs det att laser tonen är ren. Om man använder sig av färglaser som läggs de färgade tonerna till utskriften en efter en. I regel används cyan, yellow, magenta och keycolor. Detta kallas också för CMYK.