Fotopapper

Idag väljer allt fler att skriva ut sina digitalbilder på skrivaren hemma. Det finns flera faktorer som är avgörande för hur bra kvalitén ska bli du dina utskrifter. Först och främst ska du ha en kamera som är någorlunda bra. De flesta kameror på marknaden idag, är dock tillräckligt bra för få skarpa utskrifter. Sedan är kvalitén naturligtvis också beroende av skrivarens och bläckpatronernas prestanda. Men man får inte glömma bort betydelsen av ett bra fotopapper. Canon, Epson, HP, Ilford, Olympus och Sony är några av de kändaste tillverkarna av fotopapper.

Köp billiga Bläckpatroner hos Inkclub – Upp till 75% billigare
Ink112 har Billiga Bläckpatroner, Köp online här !

För att hitta ett fotopapper som passar just dig och dina behov så måste du prova dig fram. Vissa föredrar blankt fotopapper medan andra gärna skriver ut med matt. Ett gott råd, till dig som står i begrepp att börja göra utskrifter av digitala foton hemma, är att köpa flera olika fotopapper, och då gärna i mindre förpackningar, och sedan skriva ut samma bild, med samma inställningar. Härmed kan man tydligt se skillnaden mellan olika fotopapper. Det viktigaste när det kommer till fotopapper är deras tryckkvalitet och hållbarhet. Det finns också en uppsjö av olika tester på Internet där experter jämför olika fotopapper. Kom också ihåg att när du skriver ut bilder så är färgsammansättningen på skärmen inte densamma som den kommer vara på utskriften.

Tänk också efter vilka typer av bilder du vill skriva ut hemma. Om du endast tänkt att skriva ut bilder i storleken 10×15cm så är det faktiskt oftast dyrare att skriva ut dessa hemma. Men om du tänkt att göra större förstoringar, så kan det verkligen vara lönsamt att skriva ut bilder hemma. Vill du komma upp i storlek på dina utskrifter, så kan det vara en god idé att skaffa sig en A3-skrivare. När man ska köpa fotopapper till skrivaren finns det ingen anledning till att tumma på kvalitén. Men dyrast behöver därmed inte alltid vara bäst.

Det enklaste sättet att köpa fotopapper är att göra det över Internet. En nätbutik som säljer fotopapper är inkClub. De är snabba på att leverera fotopappret hem till dig. Du kan också hitta fotopapper till bra pris på NetOnNet. Bläck & Write är en annan återförsäljare av fotopapper på Internet. Likaså Mattonbutiken på Internet säljer fotopapper till din skrivare. När du handlar fotopapper av ITEA får du hem din leverans. Andra återförsäljare av fotopapper på Internet är exempelvis FotoKungen, Pixamania, Handyink och Inkmemember.

Innan du köper ditt fotopapper, så ska du jämföra priset mellan olika butiker. Var också försiktig och försök kontrollera så att din återförsäljare av fotopapper är seriös. Man ska dock också komma ihåg att ett bra fotopapper aldrig kan rädda en dålig bild.